Möteskalender

<<  Augusti 2016  >>
 må  ti  on  to  fr  lö  sö 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Logga inSuccé för UnderhållsChefsForum i Södertälje

UHCF Frukostmöte den 2 september 2009

Dessa möten är mer än bara en plats där man kan diskutera och byta idéer med andra från olika branscher. Snart lanserar vi även ett webbaserat forum där deltagarna fritt kan byta erfarenheter med tillgång till vår expertpanel. Vill du också bli medlem? Anmäl dig här!

Några minnespunkter från mötet:

Introduktion

Efter en kort introduktion av ESSTEKNIK var det dags för dagens första föreläsare.

Stig Koch

Stig Koch Landstingsfastigheter i Dalarna Ta del av presentationen (För att ta del av presentationen kontakta oss för att bli medlem se nederst på sidan)

Stig Koch med bakgrund som underhållschef hos Posten Sverige AB och nu Processägare för Energieffektivisering hos Landstingsfastigheter i Dalarna berättade om deras otroliga resa som resulterade i det ansedda energipriset för 2008 och vad det inneburit för medborgarna i Sveriges energieffektivaste Landsting. Vi fick även reda på att mycket handlade om ledarskap och om ett långsiktigt arbete.
Jag vill veta mer Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den


Henrik Nordell

Därefter kom Henrik Nordell med Bl.a. 20-års erfarenhet som teknisk Chef på ASTRAZENECA i Södertälje.(Gärtuna) Ta del av presentationen (För att ta del av presentationen kontakta oss för att bli medlem se nederst på sidan)

Vi fick höra att det nu är läkemedeltillverkarnas tur att drabbas av ett stålbad och om behovet av att effektivisera även inom administrationen. Sedan berättade Håkan Nordell på ett trevligt sätt vad Lean inneburit för verksamheten/anställda hos en av världens absolut största tillverkare av tabletter. Det kom även fram att underhåll är definitivt ett av centrala områden av Lean med tanke på TPM, mm. Till sist betonade han vikten av att satsa mer på lagen och i utbildningen av ledningen.
Jag vill veta mer Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den


Per Erik Johansson

Per Erik Johansson som är ansvarig för Industrirelaterade Projekt & Produktutveckling inom DynaMate. Ta del av presentationen (För att ta del av presentationen kontakta oss för att bli medlem se nederst på sidan)

Han berättade hur Lean påverkat underhåll inom SCANIA/ DynaMate och att underhåll är att betrakta som en förlust dock en nödvändig sådan! En annan viktig sak som kom fram var behovet av att fokusera på det som ger bäst värde för produkten. Per Erik betonade också vikten av att införa mätetal och ett standardiserat arbetssätt inom underhåll samt att sedan arbeta med ständiga förbättringar.
Jag vill veta mer Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den


De mycket kompetenta föreläsarna. Från vänster Stig Koch Landstinget Dalarna, Per-Erik Johansson DynaMate & Henrik Nordell AstraZeneca

 

Anmälan - nästa möte

Tid: 13-16 mars Oss underhållare emellan på Underhåll 2012 Svenska mässan i Göteborg

Klicka här för anmälan